Home

Nieuws 546 x bekeken

'Etiket bij kloonproduct wordt dure bureaucratische rompslomp'

Brussel - De Europese Commissie acht het in de praktijk niet haalbaar om een verplichte etikettering in te voeren voor gekloonde dieren of producten van gekloonde dieren.

Een woordvoerder van de Europese Commissie zegt dat etikettering enorm duur wordt, terwijl er geen mogelijkheden zijn om te controleren of de producten wel of niet van gekloonde dieren komen.

De Europese Commissie zei dat woensdag tijdens een discussie in het Europees Parlement over het verbod op de invoer van gekloonde dieren. De Europese Commissie wel de invoer van gekloond dieren of producten daarvan verbieden.

Als etiketteren van producten van gekloonde dieren verplicht wordt, zou dat boeren verplichten een enorme registratie bij te houden, aldus de Europese Commissie. "We zijn nog precies aan het berekenen hoe hoog die kosten oplopen, maar de kosten zullen de pan uitrijzen", aldus de vertegenwoordiger van de Europese Commissie.

Binnen het Europees Parlement wordt in de landbouwcommissie desondanks van verschillende kanten aangedrongen op etikettering.

Of registreer je om te kunnen reageren.