Home

Nieuws 3419 x bekeken 4 reacties

Chaos bij grensovergangen Rusland

Den Haag - Bij de grensposten in Rusland is grote chaos ontstaan als gevolg van het importverbod op voedsel. Duizenden vrachtauto's uit Europese landen, waaronder honderden afkomstig uit Nederland, staan al vele uren in de file en de rij wordt alleen maar langer.

Dat zegt Godfried Smit van verladersorganisatie EVO vrijdag. Volgens hem stonden er donderdag al zo'n 300 Nederlandse vrachtauto's vast en loopt dat aantal vrijdag verder op tot minstens 400. ,,Vrachtwagenchauffeurs staan ongeveer 7 uur in de file om de grens te passeren en bij het Russische douanekantoor te kunnen komen. Maar daar krijgen ze te horen: uw goederen vallen onder het importverbod, u komt er niet in'', aldus Smit.

Hij sluit niet uit dat de truckers dagen stil komen te staan. ,,Dat hebben we bij eerdere importverboden ook gezien. Douaneambtenaren gaan dan uit onwil stiptheidsacties houden waardoor ook goederen die niet onder het verbod vallen ernstige vertragingen oplopen.'' Volgens Smit zijn inmiddels al ongeveer 70 vrachtwagenchauffeurs teruggekeerd naar Nederland.

EVO adviseert de leden voorlopig niet meer richting Rusland te rijden. ,,Maar er zijn toch ondernemers die de gok nemen. Dat zijn bijvoorbeeld bedrijven met langlopende contracten met winkelketens, waarin is opgenomen dat ze een leveringsplicht hebben'', aldus Smit.

Laatste reacties

 • Jan Veltkamp

  Goede regering hebben wij met zeer vooruitziende blik. De hoeveelste keer is het dit jaar alleen al dat ze van de koude kermis thuis komen? Beetje show maken op het VN podium voor eigen leden dat wil nog. Ik krijg steeds meer respect voor de seperatisten (die intussen ook al aanhang beginnen te krijgen in Kiev zelf). Het wordt hier ook tijd dat we de boel eens opschudden.

 • Elevage

  juist Jan, dat zeg je heel goed, dat blaatschapen gedoe van Nederland leidt tot niets en zal ook nooit tot iets gaan leiden.
  Eerst logisch nadenken voordat er allerlei acties bedacht worden, maar dat valt niet mee als je alleen maar bureaukonijnen inzet!

 • ikkethuis

  jan en elevage, aan jullie te horen werkt de tactiek van poetin om verdeeldheid te zaaien.

 • koestal

  boeren en tuinders zijn weer de dupe van deze ordinaire politieke crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.