Home

Nieuws 1190 x bekeken 2 reacties

Brabant leidt verlies door afblazen reconstructie

Den Bosch - Het afblazen van de reconstructie van de veehouderij in Brabant heeft de provincie veel geld gekost.

Dat meldt het Brabants dagblad op basis van eigen onderzoek naar het verloop van de reconstructie. De verliezen zijn onder meer ontstaan doordat gronden in landbouwontwikkelingsgebieden die waren bestemd voor de ontwikkeling van grootschalige bedrijven zijn afgewaardeerd. Ook zijn er veel kosten gemaakt voor plannen die nooit zijn uitgevoerd en ook niet meer zullen worden uitgevoerd. Verder heeft de provincie te maken met elf schadeclaims van veehouders die door het afblazen van de reconstructie zijn gedwarsboomd in hun bedrijfsontwikkeling.

Volgens het Dagblad investeerde Brabant onder meer zo'n 200 miljoen euro in de opkoop van oude bedrijven. De verwachting was dat dit ruimschoots zou worden terugverdiend met de verkoop van ruime bouwkavels in de landbouwontwikkelingsgebieden. Het leverde echter 100 miljoen verlies op.

Laatste reacties

  • bertes

    krek goed. die haat naar boeren mag gerust geld kosten.

  • Burnetti

    @bertes: ons geld!

Of registreer je om te kunnen reageren.