Home

Nieuws 1483 x bekeken 5 reacties

'Uitbreiden nertsenhouderij op eigen risico'

Den Haag - Uitbreiden van nertsenhouderijen is op eigen risico. Dat schrijft staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma in reactie op het herstelvonnis over de wet verbod pelsdierhouderij.

De rechtbank in Den Haag heeft vorige week uitgesproken dat de wet nu niet van kracht is. Het door de Staat ingestelde hoger beroep heeft geen schorsende werking op de uitspraak, waardoor de wet nu niet van kracht is. "Dit brengt met zich mee dat de NVWA de wet vooralsnog niet zal handhaven. Handelen in strijd met de Wet verbod pelsdierhouderij, bijvoorbeeld door het uitbreiden van nertsenhouderijen, is echter op eigen risico. Er loopt immers nog een hoger beroepsprocedure, omdat ik van mening ben dat de wet rechtmatig is", schrijft Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer.

Laatste reacties

 • RIOGRANDE

  hoe arrogant kun je zijn

 • aarthamstra1

  Dat zou ook raar zijn , omdat ze ook voor de reeds vergunde vergunnnigen geen enkele verantwoordingsplicht neemt.
  En ze hebben ook geen tijd, de baantjes in Europa moeten verdeeld worden.
  Daarvoor verkwanselen ze hun verkiezing beloften en Holland .Ja desnoods hun moeder .Denk maar niet dat ze het een bied scheelt of nertsenboeren wel of niet een vergoeding krijgen ,Hun baantje met een chauffeur dat hebben ze meer dan verdiend na al die inzet voor het klootjes volk is hun gedachte, Zlto boerenbedrog misschien als die beestjes melk leveren aan hun mutinationals.

 • reiziger

  Wat een arogante houding van sharon wil ze weer voor eigenrechterspelen door over de uitspraak van de rechter heen te regeren dit zijn dictarioale trekjes van haar

 • info58

  Anticiperen op echter Sharon kan niet anders dus dan maar op deze manier. Zijn we weer een paar jaar verder en de volgende krijgt het op zijn of haar bord

 • Broes

  Eerst maar eens de uitkomst van de beroepsprocedure afwachten. Dan pas oordelen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.