Home

Nieuws 363 x bekeken

Eickhout vicevoorzitter Europese Groenen

Brussel – GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout is herkozen tot vicevoorzitter van de fractie van de Groenen in het Europees Parlement. Ook is hij benoemd tot penningmeester van de fractie, zo maakte een woordvoerder van de partij bekend.

Eickhout (37) is leider van de GroenLinks-delegatie, die met twee zetels deel uitmaakt van de in totaal 54 zetels tellende Europese Groenen. Het voorzitterschap ging aan Eickhout voorbij. De Belgische Europarlementariër Philippe Lamberts wordt voorzitter van de Groene fractie.

De Partij voor de Dieren heeft zich in Europa aangesloten bij de groene Nordic Green Left-fractie, waar ook de SP deel van uitmaakt. "Nordic Green Left biedt ons de kans om onafhankelijk te blijven, vast te houden aan onze idealen en tegelijkertijd samen te werken met partijen die milieu en dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben staan", zegt Europarlementariër Anja Hazekamp. Bij de GUE/NGL verwacht de Partij voor de Dieren volledig vrij te zijn in hun stemgedrag. Ook de Duitse Tierschutzpartei heeft zich bij de NGL-fracties aangesloten. De NGL-fractie telt nu 45 zetels.

Of registreer je om te kunnen reageren.