AlgemeenNieuws

Dreigend tekort aan Britse landbouwgrond

Cambridge – Groot-Brittannië dreigt tegen 2030 twee miljoen hectare landbouwgrond te kort te komen om in de dan bestaande vraag naar voedsel te voorzien. Dat staat in een rapport van de National Farmers Union, de plattelandsorganisatie CFA en een groep bedrijven waaronder BOCM Pauls, de Britse dochter van ForFarmers.

In Groot-Brittannië is momenteel volgens de laatste cijfers van plattelandsministerie Defra 17,3 miljoen hectare in gebruik voor de land- en tuinbouw. Dat is 71 procent van het totale grondgebied. Ruim 70 procent van de boerengrond is in gebruik als weide en nog eens 28 procent wordt gebruikt voor akkerbouw.

Volgens het Natural Capital Leaders Platform, dat het rapport publiceerde, is tegen 2030 2 tot 7 miljoen hectare extra landbouwgrond nodig vanwege de toenemende vraag naar voeding. Aan de andere kant kan tussen de 1 en 5 miljoen hectare beschikbaar komen. In het ‘worst case’ scenario blijft dan een tekort van 2 miljoen hectare ofwel ruim 11 procent van het huidige areaal bestaan.

Beheer
WP Admin