Home

Nieuws 1245 x bekeken 3 reacties

FrieslandCampina wint Koning Willem I-prijs

Amsterdam - FrieslandCampina heeft de Koning Willem I-prijs gewonnen. Topman Cees 't Hart ontving de prijs uit handen van koningin Maxima. Zij is erevoorzitter van de stichting.

De Koning Willem I-prijs wordt ook wel de Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven genoemd. De prijs werd uitgereikt in het hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank in Amsterdam, waar zo'n 350 genodigden uit het bedrijfsleven bijeen waren. De prijs bestaat uit een beeld van koning Willem I op een paard. Koning Willem I wordt ook wel gezien als de aanjager van de Nederlandse industrie in de 19e eeuw.

Twee andere genomineerden waren offshorebedrijf Huisman en zuiveringsbedrijf Paques, dat ook deels actief is in de agrarische sector.

In de categorie MKB-bedrijven was machinebouwer Trioliet uit Oldenzaal genomineerd, maar die won geen prijs.

Vorige winnaars waren onder meer AkzoNobel, Heineken, Ahold, VDL Groep en Stage Entertainment.

Laatste reacties

 • Fermer

  Gefeliciteerd, maar wel uitkijken want in het mooie rijtje illustere voorgangers staat ook Ahold. We weten hoe het daar mee en met topman van der Hoeven is vergaan. Wie hoog vliegt kan diep vallen en de huidige resultaten geven zeker geen garanties voor de toekomst.

 • wmeulemanjr1

  Als je op zeer hoog niveau zit moet je wel uitkijken dat je niet te veel gaat 'zweven' en alle belangen van mensen die bijdragen aan een bepaald type bedrijf, niet uit het oog gaat verliezen.

 • jocox

  Geweldig om dit als oud gediende te mogen beleven.De oud gedienden hebben immers in hoge mate hun bijdrage geleverd aan wat nu RFC is.
  Terecht ' royal' mitsdien je ook je oud gedienden blijft waarderen. Daarom geen versobering van hun pensioen!

Of registreer je om te kunnen reageren.