Home

Nieuws 3523 x bekeken 13 reacties

'Generieke oplossing bedrijven zonder natuurbeschermingsvergunning'

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) wil zo snel mogelijk tot een generieke oplossing komen voor agrarische bedrijven die zonder Natuurbeschermingswet zijn uitgebreid. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. Dijksma heeft de voorkeur voor generiek beleid boven provinciale regelingen.

In overleg met de provincies en binnen de Europeesrechtelijke kaders wordt in het kader van het Programma aanpak stikstof (PAS) voor de betrokken ondernemers aan een oplossing gewerkt. Noodzaak voor een 'standstill' voor vergunningen is er volgens Dijksma niet. "Op dit moment verlenen provincies vergunningen op basis van het wettelijk kader. Daarbij wordt geen voorschot genomen op ontwikkelingsruimte van de PAS."

De Tweede Kamer debatteert woensdag opnieuw over de PAS.

Laatste reacties

 • koestal

  Ach, half Nederland is illegaal bezig,maar als je maar belasting betaalt vinden ze het niet zo erg,de wereld draait door !

 • koestal

  In Griekenland houden ze zich netjes aan de regels ,maar ze vergeten belasting te betalen ,daarom doen wij dat maar voor de Grieken !

 • w v gemert

  Aanvraag meer dan 1000 Euro betaalt voor aanvraag, straks nog meer aan leges kosten aanvraag ligt al meer dan een jaar bij de provincie en de regels moeten nog bedacht worden. Dit noemen ze een rechtsstaat, ik meer een schurken staat voor agrarische ondernemers.

 • j.verstraten1

  Was je er nog op tijd bij v gemert. Vanaf juli vorig jaar 3600 euros.

 • MarcelR

  Momenteel staat de teller op € 11.850,- aan kosten voor de NB-wet vergunning. Na 1 jaar nog steeds niet verleend voor mijn huidige aantallen stuks vee, die ik al heb vanaf 1995.
  Het zou van der zotte zijn, dat er een regeling komt voor boeren die willens en wetens hebben uitgebreid/gebouwd zonder NB-wet vergunning en nu wellicht een generaal pardon krijgen. • koestal

  straks loopt Nederland weer in de pas

 • koestal

  Hier op het provinciehuis worden de aanvragen onder in een lade gelegd,als je er niet achteraan belt hoor je de eerste 5 jaar niks,er zitten van die groen-links ambtenaren ,die hebben er geen zin in om die te behandelen,daar hebben we mee te maken !

 • info58

  het probleem is dat ze niet weten hoeveel NH3 er voor nodig is om alles te legaliseren. tel daarbij een hoeveelheid knelgevallen en beroepszaken en rechtsongelijkheidszaken waardoor de PAS langer op zich laat wachten. mijn voorspelling is dat de interimmers binnen een paar jaar verplicht een maximale emissie per dierplaats gerealiseerd moeten hebben en de rest van de NH3 kwijt zijn.

 • landboer

  Wat zijn interimmers?

 • landboer

  Wat zijn interimmers?

 • info58

  stallen gebouwd na 7 december 2004 en geen NB vergunning aangevraagd

 • bramegberts1

  Ondernemers als wij kort op een Natura 2000 gebied vanaf dec 2004 op slot zetten en lekker maken met de PAS en daarnaast anderen wel laten uitbreiden en die vervolgens middels een generaal pardon ook nog in staat stellen om aan de NB verplichting te kunnen voldoen. Gaat altijd ten kosten vd ontwikkelruimte vanuit de PAS, waardoor wij maar moeten afwachten wat er resteert? ( dit is pure GMBH ofwel gappen met beide handen). Gewoon schandalig !!!

 • Storm

  Jullie vergeten 1 ding
  Tal van bedrijven hebben toendertijd een vergunning aangevraagd met de toen geldende regels. Echter vlak voordat deze definitief verleend werden is de toenmalige wetgeving bij de aanwijzing van de natura 2000 gebieden kapotgeschoten door de raad van state. Dit proces herhaald zich telkens weer bij nieuwe regelgeving. Veel van deze bedrijven hebben te goedertrouw gehandeld. En om daar nu zo over te schrijven. .......

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.