AlgemeenNieuws

Topman NVWA in opspraak

Hilversum – Inspecteur-generaal Harry Paul van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is in opspraak geraakt.

Volgens het radioprogramma Argos zou hij zijn positie hebben gebruikt om zijn broer bij te staan. Zijn broer Rick Paul was betrokken bij een conflict bij het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Paul zou zijn contacten met onder meer voormalig landbouwminister Cees Veerman hebben gebruikt om de positie van zijn broer te bespreken. Veerman was in die periode voorzitter van de Raad van Toezicht van het VUMC. Ook met het toenmalig hoofd van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, Gerrit van der Wal, werd het conflict van longarts Rick Paul besproken door de huidige topman van de NVWA. Daarbij ging het om een onderzoek naar een calamiteit bij de operatie van een patiënt van longarts Paul.

Paul erkent in een gesprek met Argos dat er contacten geweest zijn tussen hem en Veerman en Van der Wal. Maar hij ontkent dat hij zijn ambtelijke positie heeft gebruikt om de zaak van zijn broer te bepleiten. Volgens Paul heeft hij duidelijk een streep getrokken.

Paul Heeft meer dan twintig jaar bij het voormalige landbouwministerie gewerkt. Hij is sinds eind 2012 inspecteur-generaal van de NVWA.

Beheer
WP Admin