AlgemeenNieuws

NVWA schort recall Van Hattem op

Doodewaard/Utrecht – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) schort de recall van vlees door slachterij Van Hattem op. Dit heeft een woordvoerder van de dienst bevestigd.

De opschorting houdt verband met de aanvraag van een voorlopige voorziening door de slachterij. Dinsdag komt de zaak voor bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB).

Juridisch en veterinair adviseur Frank Peters noemt de recall die de NVWA eist onzinnig. De NVWA wil dat in totaal 28.000 ton vlees, die over een periode van 2 jaar is geproduceerd en verkocht, wordt teruggehaald, met name omdat de administratie niet zou kloppen. “Wij zullen aantonen dat de administratie bij Van Hattem klopt en dat zo’n grote recall als de NVWA eist, zijn doel mist. Omdat wij niets verkeerd hebben gedaan.”, stelt Peters

Zou de recall toch door moeten gaan, dan kan er geen 28.000 ton vlees meer kunnen worden teruggehaald, verwacht Peters. Mogelijk wel enkele duizenden tonnen. Het zal een lastige logistieke operatie zijn, want bij sommige klanten liggen partijen bevroren, maar niet verder bewerkt vlees, bij andere klanten gaat het om vers vlees en in weer andere gevallen gaat het om bereidingen met rund- en paardenvlees.

Beheer
WP Admin