Home

Nieuws 1330 x bekeken 4 reacties

Bleker voorzitter Vee&Logistiek Nederland

Zoetermeer- Oud-staatssecretaris van landbouw Henk Bleker wordt per 1 maart de voorzitter van Vee&Logistiek Nederland. De Algemene Ledenvergadering van Vee&Logistiek Nederland stemde zaterdag in met de voordracht van Bleker.

Als voorzitter vormt Bleker samen met de voorzitters van de zeven sectorcommissies het bestuur van de organisatie. Bleker moet hét gezicht worden van de nieuwe organisatie, zowel intern voor de leden als extern voor de aanpalende beroepsorganisaties, overheden en andere stakeholders binnen en buiten de veehandel, logistiek en waaghouders.

Bij zijn benoeming vestigde Bleker de aandacht op de positie van de veehandel en het veetransport in Nederland, die permanent onder een vergrootglas ligt. "Dat kun je zien als een bedreiging maar ook als een kans. We moeten ervoor zorgen dat we het perfect voor elkaar hebben. Dat zie ik niet als een probleem, want we hebben niets te verbergen." Bleker zegt er samen met de ondernemers voor te willen zorgen dat de sector het goed doet in de ogen van alle partijen die naar ons kijken. "Dat de leden trots zijn op hun sector en dat ze er ook nog een boterham aan kunnen verdienen", zei Bleker tijdens de ledenvergadering waar hij benoemd werd.

Vee&Logistiek Nederland is de brancheorganisatie voor ondernemers in de veehandel en het veetransport, ondernemers met veeverzamelcentra en importeurs en exporteurs van levend vee. De brancheorganisatie is ontstaan door fusie van NBHV, NBW, Veetrans en GNV. Bij de organisatie zijn achthonderd ondernemers aangesloten.

Laatste reacties

 • putten

  als eerste zijn invloed aanwenden om de klepkeuring weer af te schaffen.
  laten we blij zijn met deze man op deze plek.

 • politiek

  Trietst,. Triest ,.... als Bleker nu bij zijn aantreden met die Afrikaanse varkenspest en grenzensluitingen voor vlees al geen problemen ziet dan zal zijn salaris wel behoorlijk hoog zijn. Dit in tegenstelling met de huidige varkenshouderij.( Gezinsbedrijven ) die eigenlijk geen geen toekomst hebben. Die boterham waar Bleker over spreekt is hopenlijk niet alleen zijn eigen boterham.

 • info48

  Politiek jij maakt je in ieder geval niet schuldig aan enige vorm van positivisme of optimisme! Zuur.

 • alco1

  @info. Dit toont politiek zijn ziekte.
  Ook zit Bleker nu in een commissie die het reilen en zeilen van zeehondencrèche 'Pieterburen' onder de loep neemt. Gisteravond was Lenie 't Hart in 'RTL late night'. Ze was helemaal niet content met zijn benoeming om de onrust tussen soort genoten te ontrafelen. Zij kende maar één visie en dat was de hare.
  En dan te weten dat de hele opvang is ontstaan omdat kleine zeehondjes niet meer geknuppeld mochten voor hun bont, de mens was echter de enige vijand, waardoor de kolonie te groot werd en dieren uitgestoten werden en zo totaal ontredderd overal aanspoelden.
  Als men dus terug wil naar het natuurlijke eco-systeem zoals in de Oostvaarder plassen, zal men weer moeten 'knuppelen', want de mens is ook onderdeel in dat systeem (wat ik nooit zou kunnen).

Of registreer je om te kunnen reageren.