AlgemeenNieuws

Bleker voorzitter Vee&Logistiek Nederland

Zoetermeer- Oud-staatssecretaris van landbouw Henk Bleker wordt per 1 maart de voorzitter van Vee&Logistiek Nederland. De Algemene Ledenvergadering van Vee&Logistiek Nederland stemde zaterdag in met de voordracht van Bleker.

Als voorzitter vormt Bleker samen met de voorzitters van de zeven sectorcommissies het bestuur van de organisatie. Bleker moet hét gezicht worden van de nieuwe organisatie, zowel intern voor de leden als extern voor de aanpalende beroepsorganisaties, overheden en andere stakeholders binnen en buiten de veehandel, logistiek en waaghouders.

Bij zijn benoeming vestigde Bleker de aandacht op de positie van de veehandel en het veetransport in Nederland, die permanent onder een vergrootglas ligt. “Dat kun je zien als een bedreiging maar ook als een kans. We moeten ervoor zorgen dat we het perfect voor elkaar hebben. Dat zie ik niet als een probleem, want we hebben niets te verbergen.” Bleker zegt er samen met de ondernemers voor te willen zorgen dat de sector het goed doet in de ogen van alle partijen die naar ons kijken. “Dat de leden trots zijn op hun sector en dat ze er ook nog een boterham aan kunnen verdienen”, zei Bleker tijdens de ledenvergadering waar hij benoemd werd.

Vee&Logistiek Nederland is de brancheorganisatie voor ondernemers in de veehandel en het veetransport, ondernemers met veeverzamelcentra en importeurs en exporteurs van levend vee. De brancheorganisatie is ontstaan door fusie van NBHV, NBW, Veetrans en GNV. Bij de organisatie zijn achthonderd ondernemers aangesloten.

Beheer
WP Admin