AlgemeenNieuws

Tarieven grondkamer fors omhoog

Den Haag – De tarieven voor de grondkamers gaan fors omhoog. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken besloten. De huidige tarieven die de grondkamers in rekening brengen, dekken de gemaakte kosten niet, aldus Dijksma. Vanwege de veroudering van de huidige tariefstructuur en het financieel tekort worden de tarieven nu aangepast.

Voor verzoeken voor een goedkeuring van een pachtovereenkomst worden het minimum- en maximumtarief verhoogd. Het minimumtarief stijgt van €89 naar €250, het maximumtarief stijgt van €380 naar €600. Voor taxaties wordt het vaste tarief verhoogd en voor taxaties als gevolg van herverkaveling zal een vast tarief van €600 worden ingesteld in plaats van het percentagetarief zoals dat eerder werd toegepast.

Bij het vaststellen van de nieuwe tarieven wordt er vanuit gegaan dat er jaarlijks 19.500 verzoeken door de grondkamer worden behandeld. De tarieven die de grondkamers in rekening brengen, komen voor rekening van de pachter of verpachter; afhankelijk van

wat zij onderling hebben afgesproken.

Beheer
WP Admin