Home

Nieuws 1168 x bekeken 1 reactie

Duitse minister: vee maximaal 8 uur op transport

Berlijn - De Duitse landbouwminister Christian Schmidt wil met zijn collega-bewindslieden van Nederland en Denemarken initiatieven nemen om de duur van veetransporten te beperken tot acht uur. Dat zegt hij in een interview met Bild am Sonntag. "We zullen ons samen voor een dergelijk voorschrift in de EU inzetten."

Schmidt sprak met de krant over zijn recent gelanceerde dierenwelzijnsplannen. Daartoe behoort een technische welzijnskeuring voor in serie gebouwde stallen. Deze week komt hij daarvoor met een nadere uitwerking. Onder meer het ruimen van eendagshaantjes zal ook worden aangepakt. "Daarom werken we aan de bepaling van het geslacht van de kuikens in het ei. Ik heb er vertrouwen in dat het lukt om dat spoedig in praktijk te brengen." Om doelgericht verbetering van deze en andere welzijnszaken te realiseren, heeft Schmidt een 'competentiecomité' benoemd met zestien deskundigen.

Eén reactie

  • farmerbn

    Geldt dat ook voor vakantie-mensen en zakenlui?

Of registreer je om te kunnen reageren.