Home

Nieuws 236 x bekeken

Opvolger Weekers in weekend bekend

Den Haag - Waarschijnlijk wordt in het weekend duidelijk wie staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) gaat opvolgen.

VVD'er Weekers trad woensdag af in een debat over problemen met toeslagen. Hij wordt opgevolgd door een partijgenoot, maar wie dat is, is nog niet bekend. De VVD zou enkele kandidaten op het oog hebben.

In de wandelgangen wordt Kamerlid Mark Harbers veel genoemd. Hij is financieel specialist van de fractie en ex-wethouder van Rotterdam. Ingewijden denken echter dat de VVD andere kandidaten in het vizier heeft. In de media circuleren, zoals gebruikelijk bij dit soort gelegenheden, diverse namen. Zo doet de naam van voormalig staatssecretaris Paul de Krom de ronde. Hij zat in Rutte-I op Sociale Zaken. Een andere speculatie is dat VVD-staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs doorschuift naar Financiën. Ook de Amsterdamse wethouder Eric Wiebes duikt hier en daar op in de media.

De liberalen zouden op zoek zijn naar een ervaren bestuurder, die de problemen bij de Belastingdienst krachtig kan aanpakken. Weekers werd de afgelopen jaren steeds geconfronteerd met anonieme lekken van ambtenaren naar de media.

Tot er een opvolger is, neemt minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) de taken van Weekers waar.

Of registreer je om te kunnen reageren.