Home

Nieuws 3565 x bekeken 14 reacties

China geeft extra stimulans aan zonnepanelen

Peking - China gaat extra maatregelen nemen om de industrie voor zonnepanelen, geplaagd door overcapaciteit en dalende prijzen, er bovenop te helpen. Dat heeft de Chinese overheid zaterdag bekendgemaakt.

De overheid wil onder meer een impuls geven aan de technologische innovatie, standaardisatie in de sector bevorderen en "eerlijke concurrentie waarborgen''.

De steun van China aan de industrie voor zonne-energie is een bron van ergernis in de internationale handel. De EU en de Verenigde Staten hebben China beschuldigd van onrechtmatige prijsdumping van zonnepanelen op buitenlandse markten.

Laatste reacties

 • ed12345

  voor diegene die ze geinstaleerd hebben was dat harstikke leuk die goedkopere panelen

 • koestal

  De zon gaat toch voor niks op,dan ook maar goedkope zonnepanelen,jammer voor de electriciteitsmaatschappijen ,ze krijgen het moeilijk

 • agratax2

  Eerst onze zonnepanelen fabriek aan de Chinezen verkopen en nu kankeren over levering onder de prijs of over subsidie. Waar hebben we het over. Dit alles was te voorkomen geweest door de eigen fabriek (Arnhem) met eigen kennis niet te verkopen aan de Chinezen. Maar dat hebben we wel gedaan, omdat we toen liever goedkope, al dan niet met subisidie, panelen uit China betrokken en het snelle geld van de fabriek pakten en de werkelozen op de koop toe namen. Werkelozen worden per slot hoofdzakelijk betaald door de belasting betalende burgers en voor een fractie door die enkele handelaren.

 • alco1

  Ja @agratax. Ze snappen d'r niets van.

 • jp.bierema

  Het lijkt mij logisch dat een chinees zelf bepaald wat zijn vraagprijs voor een paneel is.
  Het is aan ons of wij zo stom zijn werkelijk bakken met geld uit te geven voor chinees product. Wanneer onze € in Europa wordt uitgegeven voor energie-reducerende maatregelen zou dat de economie hier stimuleren.
  Over pakweg 30 jaar zullen we zien dat het saneren van die panelen een groot probleem oplevert, net als nu de asbest.

 • tinus888

  Juist,en er is niemand die zich afvraagt waarom energiemaatschappijen wel warm lopen voor windmolens (met veel bureaucratisch gedoe) en niet voor zonnepanelen

 • info104

  Nou tinus dat is niet zo moeilijk , iedere burger mag of kan geen windmolen in zijn achtertuin plaatsen maar kan zijn dak wel vol met zonnepanelen leggen die dan ook maar een schijntje kosten van de prijs van een windmolen.
  Dat er veel zonnepanelen worden geplaatst is geen verkeerde zaak je legt ze neer en hoeft er dan ook weinig of geen arbeid meer in te steken. en als je het goed aanpakt brengen ze voor de burger financieel het meeste op, je rendement op het geïnvesteerde geld is altijd meer dan de bank wil geven zelfs op lange termijn gezien.
  En over 30 jaar zal er wel weer iemand zo slim zijn om ze te riesaiklen Bierema, dus daarover je geen zorgen maken .

 • josrodenburg

  veel onbegrip dat de panelen uit china komen lees ik, maar elk land moet doen waar die goed in is. in nederland gaan we ook geen bananen bomen neer zetten gewoon omdat er andere landen zijn die dat beter kunnen. die goedkope zonnepanelen moet we ons voordeel mee doen. en ik denk dat die panelen meer opleveren dan die paar werklozen nu aan ww vangen.

 • agratax2

  josrodenburg. Als we jouw idee moeten volgen, kunnen we in Nederland alleen nog -bureaucratie- maken, want we zijn niet of nauwelijks instaat om onze industrie in de benen te houdn. Dat heeft niets te maken 'Doen waar je goed in bent' , maar met hoeveel betaal je per uur aan je personeel en hoe gemotiveerd is je personeel. Zowel de motivatie als ht loon zij n in Nederland niet concurerend met bv. China of Polen. De Chinezen nemen onze industrie voer en de Polen vullen onze vacatures in. Volgens jouw redematie moeten wij in Nederland wel erg slecht in produceren en kunnen we hooguit Handelen, maar aan handelaren hebben we maar enkele nodig om de hele wereld te voorzien. Weg werkgelegenheid ,weg voorspoed, terug armoede.

 • josrodenburg

  dat lonen altijd moeten stijgen en daarmee elkaar weer op kosten jagen is een trieste gebeurtenis dat ben ik met eens agrotax maar op het moment is het gat gigantisch groot denk met china. met dit gegeven worden veel bedrijven weggejaagd en is erg jammer.

 • alco1

  #8Jos. Als je het voordeel wilt zien van zonnepanelen, moet je deze kosten vergelijken met de kosten van de andere brandstoffen voor de opwekking van energie. Als staat kon dit nog wel eens behoorlijk kunnen tegenvallen.

 • agratax2

  josrodenburg. Als lonen niet elk jaar stijgen. Hoe moet de Vakbond of de Regeringspartijen hun waarde bepalen voor de burger? Daar komt bij dat stijgende lonen meer economische groei voorstellen. Zo lang wij lage lonen producten kunnen kopen geeft het de loonslaaf een gevoel van Rijkdom. Helaas hebben zoveel productie over geheveld naar -goedkope- landen dat wij zonder productie arbeid zijn achter gebleven en de afgelopen jaren zo veel mogelijk niet productieve banen hebben geschapen dat de kosten (belasting, overhead) de pan uit gerezen zijn. De enige nog productieve arbeid (land- en tuinbouw, voedselindustrie willen al deze zgn. hoog olgeleide Nederlanders niet doen en ze verkiezen een minimale uitkering en dus importeert Nederland de arbeid uit een lagelonen land waar de mensen liever verdienen dan op een houtje te bijten. Wij importeren dus alles wat elders goedkoper is ookal betkent dat wij Nederlanders geen werk en dus geen inkomsten hebben. De handel / bemiddelingsbureaus verdienen aan. DUS is het GOED voor lands economie volgens de politiek.

 • josrodenburg

  onlangs las ik een stuk van annemarie van gaal. dat de passie om te werken verdwenen is vanwege alle uitkeringen en andere tegemoet komingen. terwijl er werk genoeg is waar veel mensen hun bed niet voor uitkomen. dus komen de oosterburen om de tomaten te plukken en dergelijke klussen. tuinders hebben tegenwoordig zelf een uitzend bureau, zal wel ergens voordeel uit te halen zijn.....

 • alco1

  Wat wil je nou zeggen Jos. Lees je onze reacties wel goed?

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.