Home

Achtergrond 4086 x bekeken

Frank van Stipdonk

Zuivelhandelaar met toenemende ambitie.

Functie: CEO Interfood
Nevenfunctie: bestuurslid Zuivel NL
Geboortejaar: 1957

Zuivelhandelaar Frank van Stipdonk kan met de Bladelse onderneming Interfood nog niet tippen aan de prestaties van concullega Hoogwegt, maar timmert behoorlijk aan de weg. Vorig jaar bereikte de nu 45 jaar oude onderneming een omzet van ruim € 1,3 miljard. De winst na belasting bedroeg ruim € 10 miljoen. Ter vergelijking: het 50-jarige Hoogwegt behaalde vorig jaar een omzet van € 3,5 miljard en een nettoresultaat van € 17 miljoen.

Beide ondernemingen zijn wel de grootste zuivelhandelaren van Nederland, maar niet de enige. Anders dan in omringende landen telt Nederland nog altijd enkele tientallen zelfstandige handelaren, die naar goed Nederlands gebruik door hele Europa en daarbuiten actief zijn.

Opvolger vanuit eigen familie

Anders dan bij de rivalen in Arnhem/Groesbeek, heeft Van Stipdonk een opvolger vanuit de eigen familie in het bedrijf.

Jaarlijks verhandelt Interfood zo’n 600.000 ton aan zuivelproducten. De Zuid-Nederlandse handelaar bespeelt als all-round zuivelhandelaar het hele register; poeders, kaas, boter en vloeibare producten. Interfood heeft de kantoren strategisch verspreid over de aardbol. Sinds eind 2014 heeft het ook een nieuw kantoor in Amsterdam, geheel gericht op zetmeel, zoetstoffen en plantaardige eiwitten.

Of registreer je om te kunnen reageren.