Akkerbouw

Nieuws 1755 x bekeken 1 reactie

'Ondanks regen bovengemiddelde hectareopbrengsten in EU'

Het wetenschappelijk bureau van de Europese Commissie (JRC) houdt in de nieuwste landbouwprognose Mars weinig rekening met de zware regenval in West- en Centraal-Europa.

De gemiddelde hectareopbrengsten van de akkerbouwgewassen in de EU wijken weinig af van de meiprognose. Bij aardappelen gaat JRC nu uit van gemiddeld 33,16 ton per hectare. Dat is slechts 50 kilo minder dan in de meiprognose, maar wel 3,4% onder het vijfjaarlijks gemiddelde van 32,07 ton. De hectareopbrengst van bieten gaat 190 kilo omlaag naar 73,2 ton. Dat is 2% onder het vijfjaarlijks gemiddelde.

Volgens JRC is het weliswaar kletsnat in West-Europa, maar in Roemenië, Hongarije en Spanje verloopt het groeiseizoen erg goed.

Eén reactie

  • pinkeltje

    Eerst maar eens zien hoe warm en droog het in juli en augstus wordt...... En hou aub op om te doen alsof je nu al op 50 kilo nauwkeurig de opbrengst van de aardappelen kunt voorspellen. Maar ja, zo'n wetenschappelijk bureau van de Europese Commissie bestaat natuurlijk wel uit mensen die er echt verstand van hebben. Daar kan een gewone boer niet tegenop.

Of registreer je om te kunnen reageren.