Akkerbouw

Nieuws 1531 x bekeken

Stijging aardappelexport naar Polen en Spanje

De grootste stijgers qua aardappelexportvolume in de maand april zijn landen uit Oost-Europa en Spanje. In april 2016 heeft Polen bijna 1.000 ton Nederlandse consumptie- en industrieaardappelen afgenomen.

Dat is bijna een derde van de totale uitvoer die dit seizoen naar Polen is gegaan, volgens de recentste cijfers van de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO).

De uitvoer naar Spanje is in april bijna 40% meer vergeleken met de voorgaande maand. Het land heeft 4.446 ton aardappelen afgenomen.

Totale uitvoer aardappelen: 651.592 ton

De totale export van consumptie- en industrieaardappelen valt in de maand april 5,6% terug ten opzichte van de voorgaande maand. De totale maandexport komt op 79.500 ton uit. Ondanks de lagere maandexport vergeleken met maart 2016, is de aardappelexport in de maand april 12% groter vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. De totale uitvoer van aardappelen komt dit seizoen eind april uit op 651.592 ton.

De grootste hoeveelheid aardappelen die in april is uitgevoerd ging naar België en Duitsland, met respectievelijk 34.531 en 11.696 ton. Beide landen nemen daarmee vrijwel hetzelfde volume af vergeleken met dezelfde maand in 2015.

Of registreer je om te kunnen reageren.