Akkerbouw

Nieuws 1837 x bekeken

Aanbod vluchten met drones neemt toe

Steeds meer bedrijven in de akkerbouw bieden vluchten met drones aan. Zo zijn de coöperaties Agrifirm Plant en CZAV inmiddels ook in deze techniek gestapt.

Er is voor akkerbouwers een groeiend aanbod aan mogelijkheden om drones in te zetten. Zo introduceert Agrifirm Plant een compleet gewasadvies met inzet van de eBee. Deze drone brengt groeiverschillen in een perceel of gewas in beeld. Daarmee biedt Agrifirm Plant plaatsspecifieke bemesting met stikstofadvies aan. De nieuwe dienst, genaamd topFLY eBee, draagt volgens het bedrijf bij aan een optimale groei en beperkte uitspoeling van elementen.

Met drone stikstofgift optimaliseren

Ook CZAV maakt melding van haar dienst met dronevluchten. Hiermee kunnen telers hun tweede of derde stikstofgift optimaliseren aan de hand van taakkaarten. Die kaarten worden geleverd na opnames met een drone van het bedrijf Airnov.

Drone inzetten voor precisielandbouw

Inmiddels zijn er diverse bedrijven, vaak toeleveranciers in de landbouw, die aanbieden om met een drone een perceel in kaart te brengen om de informatie toe te passen in precisielandbouw. Daar is interesse voor in de akkerbouw en de teelten van vollegrondsgroente en bloembollen. Bodemverschillen leiden, naast weersextremen en seizoensinvloeden, tot groeiverschillen. Door de knelpunten vast te stellen en daarop te sturen, zo is de gedachte, kunnen verliezen worden beperkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.