Akkerbouw

Nieuws 979 x bekeken

Britse reclame-campagne voor aardappelen

Londen – Het Britse aardappelschao AHDB Potatoes en de Ierse voedingsorganisatie Bord Bia gaan samen in beide landen een reclame-campagne voeren om het gebruik van aardappelen te stimuleren.

Voor de drie jaar durende actie is ruim €3,6 miljoen beschikbaar waarvan de helft beschikbaar is gesteld door de Europese Commissie. In eerste instantie wordt vooral gemikt op jongere consumenten die benaderd worden via bekende lifestyletijdschriften en sociale media.

Jongeren eten minder aardappelen

Halverwege de vorige eeuw aten de Britten gemiddeld nog 1,9 kilo aardappelen per week. Nu is dat teruggevallen naar nog geen 0,5 kilo per persoon per week. "We moeten iets doen aan de ideeën die consumenten, en dan vooral jongeren, hebben als het gaat over aardappelen. 90 procent van de huishoudens kopen ze wel eens, maar waar het vooral om gaat is hoe vaak ze aardappelen kopen, dat moet veel beter kunnen", aldus Nick White, hoofd marketing bij AHDB Potatoes. Het schap heeft een aantal 'tools' op haar site gezet waarmee ook aardappeltelers en –verwerkers zelf op de campagne in kunnen spelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.