Akkerbouw

Nieuws 2555 x bekeken

Farm Frites bouwt fritesfabriek in China

Wudan Town – Farm Frites en Inner Mongolia Linkage Potato Co. hebben op 18 september 2014 een samenwerkingsovereenkomst getekend om een joint venture in Wudan Town, Chifeng City in China op te richten.

Linkage zal voor 75 procent deelnemen en Farm Frites voor 25 procent. De joint venture, die 'Inner Mongolia Linkage Farm Frites Co., Ltd.' zal worden genoemd, zal een nieuwe frites fabriek bouwen en zal zich voornamelijk richten op het topsegment van de markt in China.

De nieuwe fritesfabriek, met een capaciteit van 70.000 ton eindproduct, zal in Wudan komen te staan naast de huidige vestiging van Linkage. De fabriek zal midden 2017 operationeel zijn.

De aardappelen zullen in een straal van 200 kilometer rondom de fabriek geteeld worden op een grootschalig modern ingericht landbouwbedrijf. De teelt, oogst en bewaring zullen met de meest moderne technieken worden uitgevoerd. Zowel aardappelbewaring als een vrieshuis voor het eindproduct komen op dezelfde locatie, zodat een volledig geïntegreerde operatie ontstaat.

Linkage is een bedrijf dat al een aantal jaren actief is in de aardappelsector. Naast de productie van miniknollen en de pootgoedteelt is het bedrijf actief in het telen en bewaren van aardappelen. Linkage is leverancier aan een aantal grote afnemers en produceert zelf aardappelvlokken in haar fabriek in Wudan Town. Farm Frites is een van de toonaangevende spelers in de wereldwijde fritesmarkt.

Piet de Bruijne, directeur Farm Frites, vindt dit een uitstekende mogelijkheid om in China, de grootste markt voor voedsel ter wereld, een strategische positie te verkrijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.