Akkerbouw

Nieuws 713 x bekeken

Honderden steunbetuigingen voor behoud NAK

Emmeloord – De actiegroep van pootgoedtelers ontving in een halve dag ruim vierhonderd steunbetuigingen om de keuringsdienst NAK te behouden.

De overheid wil de plantaardige keuringsdiensten samenvoegen in één publiekrechtelijk bestuursorgaan. De telers zien dat niet zitten, omdat ze vrezen voor de goede naam van de NAK en voor kostenstijgingen. Ze verzamelen steunbetuigingen en gaan die aanbieden aan de politiek.

Woordvoerder en pootgoedteler Piet Boudeling is tevreden over het aantal steunbetuigingen. "Er zijn zo'n 1.600 telers, die pootgoed leveren onder het NAK-label. Een kwart had binnen een halve dag al hun steun betuigd. Uit hun reacties blijkt dat telers vinden dat de overheid de handen af moet houden van de NAK. De sector betaalt zelf de kosten voor de keuringen. En het loopt prima."

Of registreer je om te kunnen reageren.