Akkerbouw

Nieuws 375 x bekeken

Südzucker verdacht van insiderhandel en koersmanipulatie

Mannheim - De Duitse financiële toezichthouder (BaFin) onderzoekt of er bij bietenverwerker Südzucker rond de winstwaarschuwing van april sprake is geweest van insiderhandel en/of koersmanipulatie. De aandelenkoers van Südzucker, genoteerd aan de beurs in Frankfurt am Main, daalde na de winstwaarschuwing met rond de 23 procent.

De BaFin heeft meegedeeld dat dit soort onderzoeken niet ongebruikelijk is voor situaties als deze en als er klachten zijn binnengekomen van aandeelhouders. Südzucker, de grootste bietenverwerker van Europa, wijst de verdenking van de hand. "We gaan ervan uit dat we ons conform de regels hebben gedragen."

Vandaag blijkt het aandeel Südzucker verder uit de gratie te zijn geraakt bij de beleggers. In de ochtendhandel noteerde het fonds rond de 4,5 procent in het rood.

Of registreer je om te kunnen reageren.