Akkerbouw

Nieuws 581 x bekeken 2 reacties

Deens graan belooft prima oogst

Kopenhagen - De wintergewassen in Denemarken beloven een uitstekende oogst. Dat meldt de rijkslandbouwdienst in Kopenhagen. Het vorig jaar gezaaide graan en koolzaad staat er robuust bij met een groeivoorsprong van twee tot drie weken op normaal.

Gezien de gevormde wortelstelsels moet er volgens de dienst heel wat gebeuren voordat gebrek aan neerslag schade kan veroorzaken. De graanoogst komt daardoor bij een verder normaal verlopend seizoen duidelijk hoger uit dan vorig jaar, toen 9,1 miljoen ton werd gemaaid. Het record staat op naam van 2009 met een volume van 10,2 miljoen ton. Het wintertarweareaal omvat dit jaar 659.000 hectare (plus 120.000 hectare ten opzichte van 2012/13). Het winterkoolzaadareaal beslaat 185.000 hectare (plus 10.000 hectare).

Laatste reacties

  • koestal

    De beer is al verkocht, voordat hij is geschoten

  • pinkeltje

    De prognotiseurs worden vast rijk. Die weten de opbrengst vaak al voor her gezaaid is. Blijkbaar weten ze ook precies welk weer er de komende maanden aan zit te komen. Niettemin kun je natuurlijk altijd op enig moment een indruk op doen hoe de gewassen er bij staan, maar landbouw blijft een gevecht met de natuur en die laat zich lastig voorspellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.