Akkerbouw

Nieuws 634 x bekeken

Bietenzaai voor 2014 bijna klaar

Dinteloord – Bijna 95 procent van de percelen suikerbieten is voorzien van zaad. Dat meldt verwerker Suiker Unie.

Over het algemeen is er vanwege de droogte iets dieper gezaaid, vooral de afgelopen week. Op enkele kleipercelen is zelfs beregend om de korst zachter te maken of hebben telers geprobeerd de korst te breken met een Cambridgerol.

De afgelopen dagen is bijna overal regen van betekenis gevallen. Dat helpt goed tegen de harde korsten en het biedt soelaas op percelen waar het zaad deels droog lag.

Op de vroeg gezaaide percelen zijn de bietenrijen nu al op afstand zichtbaar, ziet de agrarische dienst van Suiker Unie. Hier en daar komt het onkruid wel zeer massaal op. De gespoten bodemherbiciden werken door de droogte tot nu toe slecht. De regen kan daar verandering in brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.