Akkerbouw

Nieuws 964 x bekeken

Pootgoedexport na februari weer op recordkoers

Den Haag – De Nederlandse pootaardappelexport heeft in de uitvoer tot en met februari een nieuw record geboekt. Voor aanvang van deze maand werd in totaal 533.015 ton pootgoed geëxporteerd. Deze hoeveelheid is bijna 5.000 ton groter dan het vorige record dat een jaar geleden werd gerealiseerd. Dat blijkt uit cijfers die de Pootaardappel Contact Commissie (PCC) heeft gepubliceerd.

In totaal werd in de maand februari iets minder dan 78.000 ton pootgoed geëxporteerd. Daarmee was de afzet iets beter dan gemiddeld over de afgelopen jaren. Ten opzichte van vorig jaar was de afzet bijna 9.400 ton groter.

Meest in het oog springend waren vorige maand de afzet naar Italië en de export naar Turkije. De Italianen waren in februari veruit de belangrijkste afnemer met meer dan 20.000 ton. Als de verschillen met vorig jaar februari op een rijtje worden gezet valt met name de kooplust van de Turken op. Turkije importeerde tot en met vorige maand 7.634 ton tegen 1.048 ton vorig jaar. Veruit het grootste deel daarvan werd in de afgelopen maand afgeleverd.

Of registreer je om te kunnen reageren.