Akkerbouw

Achtergrond 902 x bekeken

Britse graanoogst valt redelijk uit

De Britse graanoogst lijkt dit seizoen redelijk tot goed uit te vallen.

Bij tarwe ligt de gemiddelde opbrengst op de tot nu toe geoogste percelen rond de 7,8 tot 8 ton per hectare, dat is vrijwel het 5-jaarlijks gemiddelde. De wintergerst, die vrijwel overal van het veld is, leverde rond de 6,0 tot 6,2 ton per hectare op, een stuk lager dan het gemiddelde van 6,8 ton per hectare. Voorjaarsgerst zit met 5,8 tot 6,3 ton per hectare echter wel weer op het cijfer over de laatste 5 seizoenen.

Daling in Ierland

In Ierland komt de totale graanoogst echter 15% lager uit dan vorig jaar. De agrarische onderzoeksdienst Teagasc raamt een opbrengst van 2,2 miljoen ton. De daling is te wijten aan een kleiner areaal in combinatie met slechtere opbrengsten. Net als in Groot-Brittannië valt vooral de oogst aan wintergerst flink lager uit dan vorig seizoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.