Foto: Canva RundveeNieuws

ZuivelNL keurt jaarrekening 2020 goed

In totaal is ruim € 10 miljoen uitgegeven, wat iets meer is dan begroot.

Brancheorganisatie ZuivelNL heeft goedkeuring verleend aan de jaarrekening 2020. Dit heeft ze bekendgemaakt na afloop van de algemene bestuursvergadering.

Meer inkomsten

In totaal is ruim € 10 miljoen uitgegeven, wat iets meer is dan begroot. Er zijn echter ook iets meer inkomsten binnengekomen. Zo is al ruim € 1 miljoen gebruiksvergoeding voor KoeMonitor ontvangen. Per veehouder moet hiervoor een jaarlijkse licentiebijdrage worden betaald van € 70. In een aantal gevallen wordt die echter door de zuivelindustrie betaald, vertelt voorzitter Arjan Schimmel.

Data-inzameling

Door enerzijds bezuinigingen en anderzijds extra uitgaven, staat een groot deel van de begroting 2020 in het teken van data-inzameling. ZuivelNL geeft enkele miljoenen uit aan kosten van onder meer Kringloopwijzer, KoeMonitor en JointData. Voor volgend jaar is begroot dat de bijdrages voor Kringloopwijzer en KoeMonitor nog verder zullen oplopen. Daar zullen dan ook iets meer inkomsten tegenover staan.

Door de bezuinigingen in 2020 is vorig jaar ook weinig uitgegeven aan onderzoek en innovatie, maar voorzitter Schimmel hoopt en verwacht dat daar de komende jaren weer meer budget voor komt.

Beheer
WP Admin