Premium
Foto: Canva AlgemeenNieuws

Wolf onder vuur in Europarlement

Reacties

  1. Heeft de politiek daan niets geleerd van de eerdere beschermingsmmaatregels voor andere deirsoorten? Ganzen zwaar beschermt en nu niet meer in toom te houden, weidevogels ondanks alle inspanning van boer en vrijwilliger aan de predatoren over geleverd. Predatoren die nagenoeg allemaal eens of nog de status beschermde diersoort hebben. Willen de dierenlovers dan niet begrijpen dat het oneindig bescermen van predatoren leidt tot een afname / uitsterven van de soorten die op het menu staan van de rovers.

    1. Beste Han, in grote lijnen ben ik het met je eens ik ben ook schapenhouder maar ik ben niet tegen biodiversiteit daar werken wolven niet aan mee dus dient er een vast aantal op de Veluwe te worden getolereerd en de rest dient te worden afgeschoten anders blijft er geen ree over.

  2. de wolf jaagt het wild op/uit de natuurreservaten, wat voorheen daar beschutting had. wat weer de gevolgen heeft dat het wild veel meer op en over wegen loopt, en dan vervolgens aangereden wordt. als de gemeenschap zo graag wolven wil, dan ook 150 % schade en lasten ( zoals afrasteringen aanleggen en onderhouden, dood en aangevreten vee verzorgen en verwijderen, kosten van extra schapen honden en medewerkers enz enz.) vergoeden.

  3. In Nederland is een beloning uitgeloofd voor de geen de die de gouden tip geeft wie die wolf heeft doodgeschoten.Ook al wist ik het dan hield ik mijn kaken stijf op elkaar,ondanks een beloning van 16.000 euro.

  4. Tegenstanders van de jacht zien graag wolven zodat jagers hun argument als wildbeheerder niet meer kunnen gebruiken. Maar jagers beheren niet de schapenstapel, de wolven wel. Die pakken alles voor de voet weg.

Beheer
WP Admin