Partner
Foto: Ernst Jan AlgemeenPartner

Waarom wij meedoen aan Alpe d‘HuZes

Dit jaar nemen wij met twee teams collega’s van Elanco Animal Health deel via ‘Big Challenge’ aan de Alpe d’HuZes. Al sinds jaar en dag, zijn collega’s betrokken en sponsort Elanco dit fantastische evenement.

Dit begon tien jaar geleden, in 2009, toen oud-Elanco-collega Herman Houweling werd gediagnosticeerd met kanker. Hij was een voorbeeld voor velen in de manier waarop hij zich inzette in de strijd tegen deze vreselijke ziekte. Tegelijkertijd had hij in de loop van zijn carrière veel wat hij “mooie mensen” noemde in de varkenssector ontmoet en wilde hij een positievere sfeer creëren rondom deze sector.

Een passie voor fietsen leidde Herman naar het Alpe d‘HuZes-evenement en dit overtrof zelfs zijn eigen hoge verwachtingen. In dit eerste jaar zamelde hij het ongelooflijke bedrag van € 113.000 in om mensen met kanker te helpen langer en gezonder te leven. Hij maakte het verschil en legde de lat voor fondsenwerving aanzienlijk hoger.

Dankzij Herman is ‘Big Challenge’ gelanceerd, een toegewijd team uit de varkensindustrie, dat sindsdien is uitgebreid met leden uit de agrarische sector als geheel, om ervoor te zorgen dat zijn inspanningen blijvend zijn.

Als werknemers van een wereldwijd opererend diergeneesmiddelenbedrijf, geloven wij in de kracht van onderzoek om medicijnen te vinden ter genezing of voorkoming van ziektes. Door nieuwe ontwikkelingen versnellen we doorbraken in kankeronderzoek.

Dankzij (jarenlang en kostbaar) onderzoek hebben kankerpatiënten een grotere kans om langer te leven. Het risico om te sterven aan kanker daalt jaar na jaar. Maar we zijn er nog lang niet en daarom zetten wij ons in om te helpen bij het financieren van technologische innovaties en onderzoek.

We zijn erg trots om te zien hoe alle ‘mooie mensen’ uit de agrarische sector – van veehouders tot dierenartsen – zo’n verschil kunnen maken. En we zijn dankbaar om samen – met behulp van onze werkgever Elanco – Big Challenge te ondersteunen. Het laat zien dat we allemaal deel uitmaken van iets groters dan onszelf.

Ons doel is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te verzamelen voor het KWF, zou u ons hierbij willen helpen? Doneer aan Elanco team 1 of team 2.

Alvast bedankt voor uw donatie, namens het hele Elanco team!

Beheer
WP Admin