Vreugdenhil meldt dat de gezonde vraag naar zuivel voorlopig stand houdt. - Foto: Koos Groenewold RundveeNieuws

Vreugdenhil verhoogt melkprijs fors

De melkprijs van Vreugdenhil stijgt in maart met maar liefst € 3,25 en komt uit op een door Boerderij berekende melkprijs van € 47,57 per 100 kilo melk.

Melkveehouders die daarbovenop ook de weidetoeslag van € 1,50 en de duurzaamheidstoeslag van 60 cent mee mogen rekenen, komen uit op een maximale melkprijs van € 49,57 per 100 kilo melk.

Vreugdenhil meldt dat de opbrengstprijzen van alle zuivelproducten onverminderd vast zijn en de gezonde vraag naar zuivel voorlopig stand houdt. Met de melkprijsverhoging van maart is het wegvallen van de wintertoeslag in februari in één keer meer dan gecompenseerd.

De zuivelverwerker maakt met deze prijsverhoging een flinke stap op de ranglijst en betaalt in maart zo’n € 1,50 meer uit dan FrieslandCampina. A-ware en Cono maakten een melkprijs voor maart bekend, die minder dan een euro onder die van Vreugdenhil uitkwam.

Hogere biologische melkprijs

Ook de biologische melkprijs stijgt, met € 2,27 tot € 59,64 per 100 kilo melk. In dit bedrag zijn alle toeslagen al meegenomen.

De prijzen zijn bij 4,42% vet en 3,57% eiwit. Ze zijn exclusief btw en gebaseerd op een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk. De bijdrage aan ZuivelNL is in mindering gebracht.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Reacties

Beheer
WP Admin