Vreugdenhil, Hochwald en Eko-Holland verhogen melkprijs
Verschillende zuivelfabrieken, waaronder Vreugdenhil en Hochwald, verhogen hun melkprijzen met enkele euro’s per 100 kilo melk.
Vreugdenhil Dairy Foods verhoogt de melkprijs met €2,06 tot een basismelkprijs van €53,33 per 100 kilo. Melkveehouders die recht hebben op maximale vergoedingen voor kwaliteit, duurzaamheid en weidegang zien dat bedrag oplopen tot €55,43 per 100 kilo melk. De basismelkprijs is iets lager dan wat A-ware uitbetaalt met €53,81. Van andere zuivelverwerkers die voor oktober een melkprijs bekendmaakten, ligt de melkprijs onder dit niveau. De biologische melkprijs komt uit op €60,73 per 100 kilo melk. Dat is inclusief alle toeslagen.
Lees verder onder de grafiek
Ontwikkeling melkprijs Vreugdenhil.
Septemberprijs Hochwald plus €1,50
Hochwald Nederland betaalt in september een basismelkprijs van €50,50 per 100 kilo uit. In vergelijking met augustus is dat een verhoging van €1,50. Met alle toeslagen kan dit bedrag oplopen tot maximaal €53,20 per 100 kilo melk. Deze prijs is €0,34 hoger dan FrieslandCampina in september betaalde. De hoogste melkprijs was toen van Vreugdenhil, die €51,27 voor 100 kilo melk betaalde. Bovenstaande bedragen zijn bij levering van 1,1 miljoen kilo melk, en de bijdrage van €0,055 per 100 kilo melk aan ZuivelNL is al in mindering gebracht.
Eko-Holland bijna op €65 per 100 kilo melk
Eko-Holland verhoogt de biologische melkprijs in oktober met €1 en betaalt €64 per 100 kilo uit. Voor biologisch-dynamische melk staat de melkprijs op €69 en is tevens €1 hoger in vergelijking met september. Deze prijs is gebaseerd op een levering van 500.000 kilo melk, inclusief kwaliteits- en kwantiteitstoeslag. Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.
LEES MEER ARTIKELEN OVER ZUIVEL
Nieuwsbrief zuivelmarkt
Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van noteringen en marktontwikkelingen binnen de zuivelmarkt.
Reacties
Je moet een account hebben om te reageren
Voordelen van een account:
Krijg toegang tot de beste en meest actuele artikelen.
Discussier mee met collega’s, experts en specialisten.