Premium
Een schap vol vleesvervangers in een Plus-supermarkt. - Foto: ANP RundveeColumn

‘Vegan luis in de pels kriebelt’

Reacties

  1. @armer, zo is het exact. Grotere marge en gedwongen winkelnering, is het enige wat bij de mumtinationals telt. Deden hun voorvaderen al in de tijd van de grote ontginningen.

  2. Er wordt veel geld gepompt in vegan. Dat is niet de eerste keer. voor 40 jaar terug hebben Shell en meer nog BP en Wessanen ook al veel geld gepompt in semi voedsel productie. Zijn er allemaal uitgestapt. margarine is al 200 jaar oud (tijd napoleon) en nog steeds is er boter. Voedsel is een massa product en dat is interessant voor multinationals. Ik heb al vaak geschreven die lobbyen in de politiek om de subsidies en dat doen ze oa door zetels in de RvC in het vooruitzicht te stellen en dan lopen onze politici wel warm.

  3. Armer juist zo willen ze het. Indoctrinatie begint bij de jeugd. Hoe bewerkter hoe meer ze eraan over kunnen houden. Want hoe bewerkter hoe slechter de grondstoffen

  4. Gisteren gewinkeld in de nieuw ingerichte Aldi.
    In de glazen koelkast met het opschrift Vegan op de twee onderste schappen vegan produkten de rest gevuld met vis.

  5. Een boer produceert voedsel en dat zal altijd zo blijven. Boeren verdienen het meest als er voedseltekorten zijn. Bij de grote bevolkingstoename die gaat komen, zullen voedselproducenten profiteren. Dat ziet het grote geld ook. Maar iedereen in de wereld mag een koe melken of een kip slachten en verkopen. Daar zit geen copyright op met afdrachten aan de copyright eigenaar. En dat moet veranderen. Het grote geld gaat vervangende producten maken mét copyright. Maar hoe krijg je de consument zo gek om die producten te kopen? Dat doen ze door naieve jongeren, politici en media in te zetten. Mogen de boeren straks grondstof leveren voor weinig en het grote geld pakt de winst. Een weg terug kan niet want de koeien, varkens en kippen zijn er niet meer ( wetgeving).

Beheer
WP Admin