Premium
Inzaaien van een vanggewas. - Foto: Van Assendelft Fotografie RundveeColumn

‘Uitstel maisoogst heeft een keerzijde’

Reacties

  1. Kijk iedereen heeft wel een eigen mening over het nut van een vanggewas, ik zelf zie meer in inzaaien van snijrogge aansluitend van de oogst. Voorwaarde is daarvoor wel dat er een vanggewas geteeld wordt daarvoor gelden regels voldoende zaaien op de juiste manier zaaien etc. Er zijn legio mogelijkheden maar de bereidheid moet er zijn.

  2. Nederland heeft scheid aan een goede landbouw praktijk, het enige waar ze naar kijken is het nitraat niveau in het grond water, en of dat cijfertje dat ooit vast is gesteld realistisch of haalbaar is doet niet terzaken. Het is ooit door “deskundigen “vast gesteld dus dat moet gehaald worden

  3. Stel de graanprijzen blijven in de toekomst superhoog en er is structureel een graantekort in de wereld. Landen incl nederland moeten jaarlijks aan de bak om voldoende voedsel te produceren. Zouden dan deze onzinnige zaken als onderzaai en oogstdatums nog relevant zijn? Maw wat heb je aan lagere stilstofgehaltes in grondwater als er honger is?

  4. Kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit ook juist de bedoeling is. Eerst laat Schouten iedereen bungelen tot de laatste dag van september en dan geeft ze groen licht. Groot aantal die het afwachten van uitstel niet aandurfden. Volgend jaar wordt geconstateerd dat de uitspoeling toch veel te groot was en dan wordt het hek verder dichtgetimmerd. Want we hebben het er zelf naar gemaakt.

Beheer
WP Admin