Melkveehouder Wilry Giesen vertelt in de video over zijn ervaringen met druppelirrigatie in mais. – Foto: Michiel Eberwijn, beeldbewerking RundveeVideo

Uitgelicht | Wilry Giesen verhoogt opbrengst mais naar 21 ton met druppelirrigatie

Melkveehouder Wilry Giesen deelt zijn inzichten over de voordelen van druppelirrigatie in maïs. Bekijk de video en ontdek hoe hij op zandgrond een goede opbrengst behaalt.

Druppelirrigatie wordt steeds vaker toegepast door akkerbouwers en melkveehouders. Ook bij maïs wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van deze methode. Vandaag spreken we met Wilry Giesen, melkveehouder op melkveebedrijf De Kamp in Vethuizen (Gld.), die al jaren ervaring heeft met druppelirrigatie in maïs.

In de video vertelt Giesen hoe tevreden hij is met de toepassing van druppelirrigatie op zandgrond. De jaarlijkse kosten bedragen ongeveer €800 per hectare. Afhankelijk van het weer varieerde de maïsopbrengst van 11 ton droge stof per hectare tot zo’n 17 ton droge stof. Dankzij de druppelirrigatie is de opbrengst gestegen naar ongeveer 20 tot 21 ton droge stof per hectare. Volgens Giesen is de investering de moeite waard. Bekijk de video.

Reacties

Beheer
WP Admin