Premium
Boeren protesteren dinsdag 28 juni bij het gebouw van de Tweede Kamer. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Tweede Kamer is klaar met escalerend boerenprotest

Reacties

 1. D66 was ook groot voorstander van het referendum. Tot dat het er was en de eerste de beste keer valt de uitslag niet goed bij D66 en toen is het gelijk weer afgeschaft. Praat mij dus niet over haagse democratie. Het zijn zakkenvulers niet meer en niet minder

 2. Probleem regering brussel 2 de kamer is in dienst van Bilderberg groep en het WEF zolang de politici dat zijn zijn we de klos ,. Die willen maar 1 ding waar de honden geen kaas van lusten

 3. Boeren zijn klaar met de gehele politiek alle inspanningen ten spijt de afgelopen 40 jaar het is nooit genoeg.
  De melkveehouderij is al aanzienlijk gekrompen maar we pakken even een recentere datem en we kunnen weer opnieuw beginnen met saneren.
  Vele natuurgebieden en gebiedjes zijn er op de minder productieve gronden in samenspraak met ruilverkavelingen of door de strot geduwd en aangelegd .
  Nu moet alles om die gebieden wijken .
  De macht van de natuurorganiesaties zit in de hele politiek verweven.
  Rupsje nooit genoeg.

  1. Zo is het, ik ben helemaal klaar met dit klere kabinet. En vooral aan d66 die alles probeert er door te drukken, een wetenschapper van d66 die wat anders vond dan de heer de Groot, gooit hij er uit. Provincies die niet mee willen werken, moeten goed druk op worden gezet vind hij. En zomaar boeren onteigenen en van hun boerderij willen krijgen. Misschien kunnen mensen uit de stad het eens begrijpen, als ze uit hun huis moeten en ze krijgen nog de helft vd marktwaarde van hun huis. Ik ben tegen geweld, maar kan het heel goed begrijpen, wat er gebeurd. Deze verschrikkelijke dingen voor de boeren moeten in veel boerengezinnen met tranen worden verwerkt. Zo erg is het bij mevr vd Wal en zo helemaal niet, krokodillentranen. Zou graag meneer de Groot eens bezoeken.

 4. Das grappig breukink. Maar sinds wanneer stoot een biologische stal met drijfmest minder uit dan gangbare? Want extensief heeft niks met uitstoot te maken, met vergelijkbare stal.

  1. Heb geeneens over een stal gehad .
   Maar over derogatie daar gaan alle demonstratie.s en bedrijgingen toch over .
   En daar mag bio niet aan mee doen .
   Trouwens heel veel andere bedrijven doen ook niet meer mee.

  2. Er is wel verschil mogelijk. Wanneer je met lagere eiwitarm/structuurrijk voert, waar bio (maar niet alleen bio) naar tendeert zit er minder stikstof in de mest die ammoniak kan worden. Door de betere penswerking en vertering is de opname efficiënter. Bij proeven met uitrijden (bovengronds/emissiearm) viel op dat de mestkwaliteit veel meer invloed had op de emissie dan de manier van uitrijden.

 5. De heer Paternotte: Ik spreek boeren die de acties verschrikkelijk vinden en die het gesprek aangaan over de vermindering van de stikstofuitstoot.
  Ik ben de heer Paternotte nog nergens tegengekomen, dus ik heb zo mijn twijfels.

 6. Die Paternotte zit de boel ook mooi op te ruien. Ik heb het idee dat Mark van den Oever een van de belangrijke aanstichters is. Terwijl die partij van hem begint. Ze draaien ook alles om.

  1. Ik bedoel dus dat Paternotte dat gezegd heeft over Mark. Terwijl hij dat helemaal niet hard kan maken! Dat hij een van de aanstichters is

 7. Als ik de reacties op de verschillende agrarische fora lees ontstaat bij mij de indruk dat veel rel boeren ook bij anti-vax betrokken zijn. Sommigen geven zelfs uiting van Putin-liefde. Het zijn mensen met een algemeen anti-overheidssentiment. De stikstof is voor hun niet alleen een reden maar ook vooral een bruikbare aanleiding om zich gewelddadig tegen de overheid te uiten.

  1. bndestem.nl/bergen-op-zoom/nog-nooit-zoveel-trekkers-gezien-boerenprotest-in-stroe-maakt-indruk-op-west-brabantse-agrariers~a413c22e/ Ik had een interview vorige week in BNDeStem en 1 citaat was omdat ik me stoorde aan dat interview in De Volkskrant met de Baurnleijer Mark van den Oever, dat die zo ongeveer in bed lag met Gideon van Meijeren van FvD. Citaat; Zoals hij zich ook stoort aan het ‘vlagvertoon’ van een politieke partij als Forum voor Democratie in Stroe. ,,Hier zieltjes komen winnen, terwijl je wel heult met Poetin, viruswappie bent en allerlei complottheorieën verspreidt. Dat irriteert me.”

 8. Wat is dat toch dat wanneer de sympathie en steun voor de boer onder de bevolking toeneemt een bepaalde groep ‘boeren’ dit zo snel mogelijk probeert te verpesten en daarmee aversie van de bevolking tegen de boer probeert te creëren. Wat/ welke agenda zit er achter dit gedrag..?

 9. Wie wind zaait, kan storm oogsten.
  Indirect verantwoordelijk voor de rellen is de landelijke overheid zelf.
  Door een echte dialoog te weigeren, goede aangedragen plannen te negeren, komt men in zo’n situatie.
  Men krijgt als boer het gevoel dat men een tweederangs burger is in dit land.
  Daarnaast zou de voedselvoorziening en de voedselzekerheid veel zwaarder mee moeten wegen in dit hele verhaal.

 10. Het enige perspectief is gewoon doorboeren er zijn veel problemen in de wereld maar geen stikstof probleem

 11. 6 miljard voor uitkoop. Bij 2 miljoen per boerderij is er dus geld genoeg voor uitkoop van 2.000 boeren. 2.000 boeren minder in Nederland lossen de problemen niet op die de regering nu stelt. Dus straks 6 miljard weg maar (papieren)probleem niet opgelost.

 12. 25000000000 waarvoor? Niet voor de boer. Er is 6000000000 voor uitkoop boeren. De rest is voor natuur herstel ( lees. natuur overhoop zetten). Dus die 25 miljard is geen perspectief. We kunnen beter allemaal een button op doen met de tekst ongewenste boer. En een plaat op ons erf. Voor boeren verboden. Dat geeft beter ons perspectief weer.

  1. Niet alleen de tweede kamer is er klaar mee.
   Een perspectief moet je zelf ook creëren door voor te sorteren op de toekomst door bijv over te stappen naar bio .daar hebben we 40 jaar de tijd voor gehad .
   Als we de derogatie niet verlengt krijgen moet de samenleving en de boeren die geen probleem hebben er zeker weer voor opdraaien onder het mom van de sector heeft een probleem

  1. Ik zou dit toch maar niet te hard roepen…Neem als voorbeeld maar eens een bedrijf met pakweg 30 ha eigendom, 140 koeien,Stal van ongeveer 6 jaar oud. De waarde om deze koeien te mogen houden, de veestapel zelf, de bedrijfsschade (door het gedwongen stoppen zal er een aantal jaren overbrugd moeten worden). Tel dit bij elkaar en vermenigvuldig dit met een aantal bedrijven… Ben benieuwd hoever je komt. En dan maakt het voor de rekensom niet uit in hoeverre en hoe zwaar dit voorbeeldbedrijf al of niet gefinancierd is!

  2. Wat moet ik met dat geld Hermsen? Ik en mijn opvolger willen boeren! Mijn leven is eindig en dan kan ik geen euro meenemen… Dus de overheid hoeft echt niet met geld te komen.. Ze moeten onze vergunningen respecteren en mogen stoppers opkopen als die dat willen

  1. Dit is zwijggeld, want de waarheid mag eigenlijk niet openbaar worden.

  2. boeren is met hart en ziel, 7dagen in de week je bedrijf runnen. Men praat over bedrijven, maar voor een boer is het ook zijn privè terrein. Dat is onbetaalbaar. HET IS NIET ZO MAAR EEN BAANTJE!!! De boer mag niet bij politicus aanbellen, maar politicus mogen wel alles van de boer afpakken.

Beheer
WP Admin