VarkensPartner

Tot wel 1,7 big meer afleveren!

Schrijf je in voor een gratis bloedonderzoek.

Voorkomen is beter dan genezen. Dit is een uitspraak die bij eenieder bekend in de oren klinkt. Ben je hier echter wel bewust mee bezig? Vul het formulier in en kijk of je in aanmerking komt voor een gratis bloedonderzoek ter waarde van minimaal € 2.500.


Door op “verzenden” te klikken, gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en het privacy statement dat beschrijft hoe uw persoonsgegevens worden verwerkt. Meer in het bijzonder stemt u ermee in dat Hipra u per email of telefonisch mag informeren over haar eigen producten en diensten. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens.


Wat houdt een bloedonderzoek in?

Een (bloed)onderzoek wordt in samenwerking met uw dierenarts uitgevoerd op een groot aantal dieren, zodat een duidelijk beeld ontstaat over de dynamiek van maar liefst 6 verschillende ziektes: App, Griep, Mhyo, Vlekziekte, Parvo en PRRS. Wij noemen dit een serumprofiel. Deze bloedmonsters worden bij verschillende leeftijden gelten, zeugen en biggen genomen. Naar aanleiding van dit onderzoek kunnen gericht beslissingen worden genomen over vaccinaties, vaccinatieschema’s en gelten-adaptatie.

Waarom een bloedonderzoek?

Door te beginnen met een uitgebreid bloedonderzoek op antistoffen wordt duidelijk hoe verschillende ziektes zich gedragen op jouw bedrijf. Vaak is er meer aan de hand dan alleen PRRS en versterken verschillende ziektes elkaar. Zo kunnen we bijvoorbeeld bepalen of verschillende ziektekiemen met name bij de zeugen circuleren, bij de biggen of beide.

Met dit onderzoek in handen kan een gericht plan van aanpak worden opgesteld om ook PRRS-virus circulatie aan te pakken. Doel van dit plan is voorkomen dat het virus gevoelige diergroepen infecteert en daar schade aanricht.

Wat levert dit onderzoek mij dit op?

Verzorging van zwakke biggen vraagt veel tijd en het is maar de vraag of ze het halen. Door abortussen en vroeggeboortes loopt de planning in de kraamstal in de soep en de uitval is veel te hoog. Een PRRS-uitbraak kost gemiddeld € 126 per zeug, voor sommige bedrijven zelfs meer dan € 300 per zeug. Reden genoeg om de ziekte aan te pakken. Door PRRS onder controle te krijgen, kun je tot wel 1,7 big meer afleveren!

Beheer
WP Admin