Premium
FDF-voorman Mark van den Oever presenteerde eind vorig jaar het plan Farmer Friendly. - Foto: ANP AlgemeenColumn

‘Supermarkten zijn de lachende derde’

Reacties

  1. De ledenadministratie moet gewoon duidelijk worden. Hoeveel bedrijven heeft FDF en DDB achter zich? En hoeveel bedrijven heeft de LTO? En dan hoeveel % van de melkveehouderij vertegenwoordigen beiden? Als ze beiden op de een of andere manier geen echte meerderheid hebben… Dan stuur je toch gewoon een stempapier naar elk actief bedrijf en dan weet je wat de boeren willen en ga je daar als belangenorganisaties voor. Of is hier iets tegenin te zegen?

  2. Paar maand terug kregen wij een appje: we zijn er klaar mee, we gaan voor een beter verdienmodel wij melkveehouders gaan de supermarkten blokkeren. We moesten even nadenken, wilden niet dat onze melkfabriek hierdoor de melk zou weigeren. Maar ja, we zagen de noodzaak in. Wij wel netjes langs de kant gestaan, en een handjevol melkveehouders stonden daadwerkelijk op de weg. Nieuws gehaald en FDF werd genoemd in de media. Dit terwijl de FDF hier afstand van had gedaan in goede hoop nog een gesprek te hebben met de supermarkt. Helaas degenen waar het omgaat worden niet bij de gesprekken gehaald. Vorige week mochten wij hier de Provincie zien op het bedrijf daar wij ons ongenoegen al 4 jaar duidelijk maken. Meerdere malen werd ons verteld dat ze in gesprek zijn met de supermarkten….(en melkfabriek, banken) Wij voelen ons behoorlijk gepasseerd ieder weet ons maar te vertellen hoe het moet, maar waar is onze eigen inbreng? En hoe lang wachten we al? Moedeloos word je er van ik zie op korte termijn ook geen verbetering.

  3. Eerst moeten coöperatie’s groot worden om meer marktmacht te krijgen, en nu ze groot zijn kunnen de overblijvers schijnbaar niet met een knipoog naar mekaar de druk opvoeren richting supers?

  4. Als FDF werkelijk een beter inkomen voor de boer zou willen waren ze met een reëel uitvoerbaar plan gekomen.
    Het Farmers Friendly plan is net als de “kostprijs dekkende” melkprijs van DDB gericht op maximale macht en onderwerping van de andere partij. Onuitvoerbare eisen stellen zodat ze een argument hebben om oneindig te beuken. Onuitvoerbare eisen stellen om de tegenpartij zo diep mogelijk te laten buigen en maximaal macht te beleven.
    Het gaat niet om het inkomen van de boer.

  5. Fdf kan de supers meer raken dan lto door wat disttibutie centra te blokkeren. Met praten komt niks los en dat is al jaren zo. Dus beuk erin.

Beheer
WP Admin