Premium
Foto: Roel Dijkstra AlgemeenColumn

‘Super ketent boer’

Reacties

  1. Vergaderboer eindigt met de woorden “vrijheid kost Geld”. Hier kan het deels mee ens zijn, het gevecht voor de vrijheid kost zelfs mensenlevens elke dag weer ind eOekraine. Dez emensen weten wat het betekent om letterlijk onder de knoet van de machthebber te leven. Leveren we onze vrijheid als producenten in bij de Machtige Retail dan weten we de gevolgen, hard werken volgens de retail regels maar wel alle risico voortvleoeind uit de productie. Kiezen we voor deze weg, dan weten we dat niet veel meer zijn dan een “ZZP-er in dienst van de handelsketen”. Het heeft niet mijn voorkeur boer/onderner te zijn in zo’n gestroomlijnde maatschappij, dan liever geen boer./producent.

  2. De supermarkten willen alleen betalen voor extra eisen voor productie die zij verkopen. Dat kan via ketens.
    FDF wilde de supermarkten laten betalen voor producten die in het buitenland verkocht worden. Dáár hadden de supermarkten terecht geen zin in.

    1. Bennie het is nog steeds niet duidelijk of het wel extra is of gewoon een ordinaire andere verdeling van de melkprijs.

  3. De melkveehouderij heeft gewoon belang bij wereldwijde vraag naar melk, wel of geen concept. En zolang je kostprijs ondergemiddeld is mag je blijven.

Beheer
WP Admin