Premium
Nieuwe technieken hebben de afgelopen jaren hun intrede gedaan in stallen. Het aantal toepassingen zal de komende jaren toenemen, met als gevolg van slimme camera’s en kunstmatige intelligentie (AI). - Foto: Hans Banus RundveeAchtergrond

Slimme technieken in koeienstal, wordt AI gamechanger?

Reacties

  1. Let op melkgeld/inkomen is als een lekkere taart daar wil ieder wel een puntje van, pas op dat je zelf niet in de kruimels beland.

  2. Willen we dit wel? Met steeds meer speeltjes gaat de kostprijs van de melk natuurlijk omhoog. We hebben in ned geen stallen met duizenden koeien met buitenlands personeel die management- ondersteuning nodig hebben/ gecontroleerd moeten worden. Het aantal koeien per man is niet zo hoog als je de inseminator, veearts, klauwbekapper, loonwerker, weekendhulp enz enz meerekend. Daarnaast gaan lieden meekijken naar de gegevens van die speeltjes. Krijg je een belletje van mevr thieme dat er een koe kreupel is/ korting van rfc. Nee, deze ontwikkeling is niks voor mij. Je kunt gerust een leuk koppel vee houden zonder, met hulp van gezinsleden/ medewerker.

Beheer
WP Admin