Dierenarts Fietje van Bokhoven op bezoek bij maatschap Spithoven in 't Goy. RundveeNieuws

Slachtkoeien Vee&Logistiek goedkoper

Veehandelsorganisatie Vee&Logistiek verlaagde vrijdag de notering voor slachtkoeien met 5 cent.

De notering van een koe van O-kwaliteit zakt naar € 4,65 tot € 5,15 per kilo geslacht gewicht. Door de gestegen rundvleesprijzen merkt de vleeshandel meer weerstand en zien vleesverkopen teruglopen. Het aanbod van slachtkoeien is in de laatste weken ook langzaam gestegen. In de laatste weken bedroeg het gemiddelde aantal slachtingen 9.246, een stijging van 21% ten opzichte van een jaar eerder. In het eerste kwartaal lag het aantal slachtingen op 8.983, dat was nog 7% minder dan een jaar eerder.

Daling sinds december

Dit is de eerste daling sinds de eerste week van december 2021. Toen zakte de notering ook met 5 cent, maar lag het prijsniveau een stuk lager. Dezelfde kwaliteit stond toen genoteerd tussen € 3,30 en € 3,80 per kilo. De noteringen laten overigens al een langere stijgende tendens zien. Sinds de eerste week van februari van vorig jaar is de notering van O-koeien met € 1,55 gestegen. Een kleiner consumptiepatroon in de zomer zorgde voor een prijsdaling, die na de zomer snel goed werd gemaakt. Afgelopen week bleven de noteringen op de veemarkten nog gelijk in prijs.

Reacties

  1. Heb steeds meer de indruk dat boerderij graag de prijs omlaag praat .in de vleeswereld is nog geen enkel persoon die de waarheid vertelt .de boeren en de handel weten dat er weinig vee is en blijft en door de prijs omlaag te praten komt er meer hopen ze in de vleeswereld maar dat gaat niet gebeuren in tegendeel zakelijk gezien moet prijs iedere week naar boven ivm kosten

Beheer
WP Admin