Aanvoer van varkensmest bij vergistingsinstallatie van Nature Energy in Denemarken. - Foto: Misset/Niels Hougaard VarkensNieuws

Shell koopt biomethaanproducent Nature Energy

Multinational Shell wil vergroenen en koopt een groengasfabrikant die voornamelijk mest met bijproducten vergist.

Oliemaatschappij Shell heeft het Deense Nature Energy gekocht. Dit bedrijf bezit veertien grootschalige biomassacentrales voor de productie van biomethaan. De komende jaren wil Nature Energy nog dertig biomethaanfabrieken bouwen. Die installaties moeten in Europa en Noord-Amerika komen. De waarde van het Deense bedrijf is € 1,9 miljard.

Nature Energy is afgelopen vijf jaar hard gegroeid. De biomethaanproductie steeg van 37 miljoen kuub naar 180 miljoen kuub dit jaar. Het Deense bedrijf produceert buiten het eigen land groen gas in Frankrijk en Nederland. Wereldwijd staan er 400 mensen op de loonlijst.

Het Deense bedrijf was in handen van een aantal internationale investeerders. Shell wil met de overname de transitie naar netto nul-emissies bij hun klanten versnellen. Het Deense bedrijf vergist voornamelijk mest voor de productie van biogas. In Nederland heeft het bedrijf een centrale in Almere en wil het nieuw bouwen in Coevorden.


Nieuwsbrief varkenshouderij

Schrijf je in voor deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen de varkenshouderij.

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Beheer
WP Admin