Premium
De uiergezondheid van de veestpel verandert niet, maar op papier zal het celgetal per 1 januari 2022 stijgen met circa 12% als gevolg van een nieuwe ijkstandaard. - Foto: Henk Riswick RundveeAchtergrond

Sector moet leren werken met hoger celgetal

Reacties

  1. Verdere aanscherping van celgetalnormen zal gaan leiden tot het ruimen van probleemkoeien!! Financieel, op korte termijn dus tegenvallers voor de melkveehouder!! Hopelijk ’n flinke verbetering op den duur!!Naast gedegen periodiek onderhoud aan melkinstallaties,zullen ook ki-organisaties flink aan de bak moeten met stieraanbod iets wat al jarenlang gaande is t.a.v.celgetal!!

  2. Meten is weten is het adagium! Maar met welk criterium een besluit in het verzorgen van de producerende koe genomen wordt is nog altijd vaag!

  3. In frankrijk ging het juist andersom. Hier werd al jaren het celgetal met 20% opgehlazen. Hierdoor dachten de hollanders dat ze flink superieur waren bij het celgetal. Niet dus. Deze verandering zal ook invloed hebben in de fokkerij: franse stieren zullen beter scoren op celgetal.

Beheer
WP Admin