Premium
Automatisch melken is niet meer weg te denken. Als echte innovatie gestart in 1992. Nu, dertig jaar verder, werkt rond 30% van de melkveehouders in Nederland met een melkrobot. - Foto: Mark Pasveer RundveeAchtergrond

Robotmelken wordt de standaard

Reacties

  1. In 1985 heb ik de eerste melkrobot , welke een ontwerp was van instructeurs van praktijkschool oenkerk o.a. dhr middel als ik de naam goed onthouden gezien.
    Om nou te spreken van goed werkend demo model is iets teveel . Het model werkte toen nog met x en y posities.welke men handmatig instelde . En dit kan natuurlijk nooit goed werken , omdat een koe elke keer iets anders staat enzovoort.
    Eigenlijk zat men dus vast kwa verdere ontwikkeling, welke enkele jaren later plots door lely werd doorbroken met hun laser techniek. Vervolg is bekend.

  2. Ik heb er ook een paar en zeg altijd het is de beste investering die ik ooit gedaan heb. Elke dag kijk ik met veel plezier naar de robot en denk wat ben je gek als je nog in de put melkt. Het brengt me zoveel arbeidsverlichting en werk plezier dat ik de robots nooit meer kwijt wil.

Beheer
WP Admin