Wateroverlast door extreme hoosbuien in Zuid-Limburg, juli 2021. - Foto: Bert Jansen AlgemeenNieuws

Rampenfonds heeft nog miljoenen in kas voor Limburg

Het Nationaal Rampenfonds heeft nog zo’n € 8 miljoen in kas waarmee het gedupeerden van de watersnood in Limburg kan helpen.

Het geld is ingezameld tijdens en na de overstromingen in juli. In totaal werd via giro 777 zo’n € 11 miljoen bijeengebracht. Daarvan is volgens bestuurssecretaris Geert Jan Hamilton van het fonds ruim 3 miljoen uitgekeerd.

Eenmalige gift van € 1.000 uitgekeerd

In totaal 2.518 mensen met ernstige waterschade kregen een eenmalige gift van € 1.000. De eenmalige giften zijn belastingvrij uitgekeerd en hebben geen invloed op een eventuele uitkering.

Ook honoreerde het fonds ruim tien aanvragen voor een vergoeding voor kleinschalige projecten. “Er zitten nog de nodige aanvragen in de pijplijn”, zegt Hamilton . “Wij blijven de mogelijkheid onder de aandacht brengen om een beroep te doen op het fonds. Wij kunnen helpen bij het herstellen van de gevolgen van de watersnood.”

Het geld dat na beoordeling van alle aanvragen overblijft en niet besteed kan worden in Limburg, gaat naar de reserves van het Nationaal Rampenfonds.

Lees ook: Vergoeding waterschade voor Limburg en deel Brabant

Reacties

Beheer
WP Admin