<em>Foto: Bart Nijs</em> RundveeNieuws

Prijs bietenperspulp naar verwachting lager

Verwacht wordt dat de prijs van bietenperspulp tijdens de campagne van 2016/2017 lager komt te liggen dan in de afgelopen campagne.

Dit meldt Duynie. Het bedrijf blikt vooruit op de bekendmaking van de prijs en de voorverkoop die vanaf eind mei zal plaatsvinden.

Lagere prijs veevoergrondstoffen

Kai Kikkers, Directeur Duynie Feed Nederland, geeft aan dat de prijs op de veevoedergrondstoffenmarkt lager ligt dan een jaar geleden. Dat is volgens hem de belangrijkste graadmeter voor het vaststellen van de prijs. Ook zijn er in dit jaar meer bieten gezaaid dan vorig jaar.

Meer aanbod

De verwachting is dat het aanbod van perspulp hoger komt te liggen dan in de afgelopen campagne. Dit weegt echter minder zwaar op de prijsvorming dan de situatie op de grondstoffenmarkt.

Van Triest

Opvallend is de terugkeer van voerleverancier Van Triest in de lijst met dealers die de perspulp gaan verkopen. In 2013 werd de samenwerking tussen Duynie en Van Triest beëindigd na een zakelijk geschil. Duynie wil veehouders een landelijke dekking van verkooppunten bieden en is opnieuw de samenwerking aangegaan.