Foto: Joris Telders AlgemeenNieuws

Plus verdubbelt biologisch assortiment

Plus wil nog dit jaar zijn biologische assortiment verdubbelen. Daarnaast worden de producten in een nieuwe verpakking verkocht. Het merk Bio+ wordt wel gehandhaafd. Als de verdubbeling lukt, bestaat het biologische aanbod volgens het Utrechtse bedrijf eind 2017 ruim 1.500 producten.

Recent heeft Plus zijn biologische aanbod uitgebreid met biologische conservenbonen en deegwaren. Onder andere kokosolie en speltpasta staan op de rol voor later dit jaar. Plus veranderde de verpakking van veel langer houdbare producten al, maar in 2017 volgen ook versproducten als vlees, zuivel en vis.

Groeiende vraag naar biologisch

Plus, in de eerste 6 maanden van 2016 goed voor 1,1 miljard omzet, vergroot zijn biologische assortiment om onderscheidend te zijn en omdat de keten verwacht dat de vraag naar biologische producten blijft groeien. Daarin staat de keten niet alleen; ook concurrenten als Jumbo en Albert Heijn vergrootten de afgelopen jaren hun biologische assortiment.

Volgens brancheorganisatie Bionext groeide de Nederlandse markt voor biologische producten met 11,5% tot € 1,3 miljard. Het grootste deel van de groei zit bij de supermarkten, de biologische speciaalzaken leveren juist in.

Beheer
WP Admin