Foto: Hans Prinsen RundveeNieuws

Nederland weer grootste afnemer Ierse kalveren

Nederland is tot nu toe dit jaar weer de grootste afnemer van kalveren uit Ierland. In 2021 was die toppositie voor Spanje maar dat is nu weer naar de tweede plaats verdrongen.

Cijfers van exportorganisatie Bord Bia laten zien dat er in de eerste negen weken van dit jaar 16.841 Ierse kalveren naar ons land kwamen. Dat was bijna twee keer zo veel dan de 8.240 in dezelfde periode in 2021 en ook ruim 5.000 meer dan in de eerste negen weken van 2020. Door de lage nukaprijzen vorig jaar was het allerminst interessant Ierse kalveren op te zetten. Dit jaar is het prijsverschil met de geïmporteerde dieren weer groot genoeg en verkiezen kalverhouders Ierse kalveren boven de Nederlandse dieren.

Export naar Spanje stabiel

De export naar Spanje bleef vergeleken met vorig jaar met 12.168 nagenoeg stabiel vergeleken met vorig jaar, maar was wel bijna twee keer zo groot als in 2020. De export van Ierse kalveren naar andere landen als België, Italië en Polen blijft met enkele honderden exemplaren ver achter bij die van de twee grootste buitenlandse afnemers.

Beheer
WP Admin