Premium
Jan Willem Breukink: “Vorig voorjaar broedde hier de wulp. Een mooier antwoord van de natuur kun je niet krijgen.” - Foto: Henk Riswick RundveeAchtergrond

Natuurinclusieve melkveehouder zoekt harde cijfers: ‘Bodem steeds weerbaarder’

Reacties

  1. Nou, ook maar gewoon even een positieve reactie dan. Ik ben er geweest. Mooi bedrijf, mooie bodem, wakkere ondernemers. Proberen, vallen en opstaan, open zijn. Dit soort bedrijven zal er ook in de toekomst kunnen zijn.

  2. Ik zie geen harden cijfers, alles wat hij beweert is zijn gevoel. En ik mag aan nemen dat zijn gevoel goed is anders moet ie er niet aan beginnen. Maar mijn gevoel zit er ook wel eens naast, en dat is denk ik hier ook wel een beetje. Het enigste dat hier zeker is is dat ze weg gekocht zijn geweest, dus het begin punt om zo’n activiteiten te ontplooien is een heel stuk anders dan bij een doorsnee bedrijf.

  3. Prachtig ja zo’n wulpen nestje, twee zelfs afgelopen voorjaar op onze egaal groene percelen, gangbaar dat wel maar dat zal de wulp een zorg zijn

  4. ik hoor mensen die om willen naar natuur inclusief
    maar waar de bank niet mee wil werken om dat ze nog geen voorbeelden hebben met een ver dien model
    we zullen zien waar dit bedrijf over 5 jaar staat want daar oordeelt de bank op

  5. Tot nu zijn al deze mooie iniatieven op kleigrond gelegen. Klei is van nature rijke grond in vergelijk met Zand en veengrond. Op deze laatste worden deze proeven of niet gedaan of ze worden niet breed uit gemeten in de pers. Laten we eens stoppen “Elkaar voor de gek te houden”. Onze lieve Randstedelingen hebben geen idee van de grote verschillen in vruchtbaarheid van onze bodem en zullen dan ook deze positieve bericht als Waarheid gaan projecteren op heel Nederland.

  6. mooi dat grotere bedrijven het ook anders willen doen, wat gezond voedsel betreft, dat zal maar een klein deel zijn, de voedingsindustrie heeft de mens “verslaafd” gemaakt aan slechte voeding om miljarden te verdien, en helaas draait het alleen maar om geld en macht op deze wereld.

Beheer
WP Admin