Premium
Foto: Anne van der Woude RundveehouderijColumn

‘Moeilijke keuze, nadenken over het melksysteem’

Reacties

  1. Melkstal is nu 6 jaar oud en was dus voor 100 koeien.Sedert 2 jaar zijn er nu 240 koeien en dus even nadenken over de toekomstige evolutie van de bedrijfsomvang en arbeidsinzet de komende 10 a 15 jaar. Willen of niet maar gewoonten zijn geen leidraad maar wel de economie en het welzijnsgevoel laten meespelen

  2. De melkstal verdubbelen en met z’n tweeën melken van zes tot half acht.., en ondertussen werkoverleg en of wat het jaarlijks bespaart!

  3. Precies, een mens kan best 70 koeien twee maals daags een heel leven lang melken. Maar worden dat er meer dan 200 of 300 dan haal je je pensioen niet met redelijke ledematen. Je moet je afvragen of je je zoon of ( buitenlandse) medewerker dat wil aandoen. Vervang liever de arm van een robot dan die van een melker.

  4. Hoelang blijft een mens fysiek en mentaal in staat om 240 of meer melkkoeien dag in dag uit te melken. Als je daar wat langer over nadenkt wil je dit toch niemand aandoen, zeker je zoon niet, hoe goed het verdienmodel dat er achter zit ook is.

Beheer
WP Admin